Vissza a Tanfolyamokhoz

Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban (EPALS Provider) képzés

A képzés során megtanulhatja, melyek csecsemő- és gyermekkorban a keringésmegálláshoz leggyakrabban vezető okok, hogy hogyan ismerje fel és kezelje a kritikus állapotú gyermekeket. European Paediatric Advanced Life Support (EPALS) Provider képzés – Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban képzés 


Figyelem! Kurzusainkon kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal vagy 48 óránál nem régebbi, negatív PCR teszt birtokában lehet részt venni!

A tanfolyam célja:
A képzés során a hallgatók részletesen megismerhetik a kritikus állapotok felismerésében használt ABCDE rendszert, a kritikus állapotú csecsemők és gyermekek sürgősségi kezelésének alapelveit. Készségszinten elsajátítják az újraélesztés során használt manuális technikákat (mellkaskompresszió, maszkos-ballonos lélegeztetés, egyszerű és szupraglottikus légútbiztosítási technikák, intraosszeális eszköz használat, defibrillálás). Megismerik és számos szituációs gyakorlat során alkalmazzák az emelt szintű újraélesztés protokollját mind csecsemő- és gyermekkorban, mind újszülöttek esetében. Betekintést kapnak a traumás gyermeksérült ellátási elveibe, gyakorolják az ellátásukhoz szükséges készségeket. A szimulációs gyakorlatok során ellátnak csapatvezetői feladatokat, valamint a csapat tagjaként is gyakorolhatnak, mely gyakorlatok során külön hangsúlyt kap a nem technikai készségek alkalmazása.  

Célcsoport:
Olyan gyermekekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók (főként orvosok, mentőtisztek, illetve kiemelt feladatokat is ellátó szakdolgozók), akik napi munkájuk során rendszeresen kerülnek sürgősségi helyzetbe, végeznek újraélesztést (mentő dolgozók, gyermeksürgősségi- vagy gyermekintenzív osztályon dolgozók, egyes egyéb területen dolgozó gyermekgyógyászok). Olyan felnőtt sürgősségi- vagy intenzív osztályos ellátók, akik időnként gyermekellátásban is részt vesznek.  

A képzés időtartama:
2 nap, 2 x 10 óra
 

A képzés díja:
br. 125.000 Ft/fő
 

Tananyag: A kurzus tananyaga a European Resuscitation Council e-learning rendszeréből érhető el, és angol nyelven áll rendelkezésre. A kurzuson azonban mind az elméleti-, mind a gyakorlati oktatás és a vizsga is magyar nyelven történik. 

Vizsga:
A tanfolyam végén a hallgatók elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek. Az elméleti vizsga írásbeli teszt. A gyakorlati vizsgán csapatvezetőként kell egy szimulált esetet megoldani. A tanfolyam sikeres elvégzésének feltétele, hogy mind az elméleti, mind a gyakorlati vizsgarész sikerüljön.
 

A megszerzett oklevél érvényességi ideje:
Az oklevél az ERC oktatási rendszerén belül 3 évig érvényes.   Külföldi elfogadásával kapcsolatban érdeklődjön a célországban, országonként eltérő lehet.

Támogatási kérelmek leadási határideje (nem a jelentkezési határidő!):
kurzus: EPALS 2022.01.15-16. határidő: 2021.11.15.
kurzus: EPALS 2022. 03.19-20.  határidő: 2022.01.19. 
kurzus: EPALS 2022. 05.07-08. határidő: 2022.03.07. 

Az MRT tanfolyamért felelős munkatársa:
Dr. Hauser Balázs - bhauser1@gmail.com

Tanfolyam összefoglaló

A Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban (EPALS Provider) képzés időtartama: 20 óra

A Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban (EPALS Provider) képzés regisztrációs díja: br. 125000 Ft

A Magyar Resuscitatiós Társaság Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban (EPALS Provider) képzés felelős munkatársa:
Dr. Hauser Balázs
e-mail: bhauser1@gmail.com


Tanfolyam összefoglaló

Tanfolyam időtartama: 20 óra

Tanfolyam regisztrációs díja: 125000 Ft*

* Bruttó összeg.

Tanfolyam időpontok:

Budapest   2022.03.19.

Budapest   2022.05.07.

Tanfolyamért felelős munkatárs:

Dr. Hauser Balázs

E-mail: bhauser1@gmail.com

Kérdése van?

Írjon nekünk most!

Kérdés küldése

Támogatás igénylés

A Magyar Resuscitatios Társaság (MRT) kiemelt célja az újraélesztés oktatásának támogatása. Ennek érdekében a rendelkezésre álló források figyelembevételével lehetővé teszi az újraélesztés tárgyhoz kapcsolódó oktatásokon, tanfolyamokon részt venni kívánó egészségügyi dolgozók részére a tanfolyamok részvételi díjának és/vagy egyéb, ennek kapcsán felmerülő költségeknek meghatározott részét érintő támogatás megszerzését.

Támogatás igénylése