Vissza a Tanfolyamokhoz

Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban (EPALS Provider) képzés

A képzés során megtanulhatja, melyek csecsemő- és gyermekkorban a keringésmegálláshoz leggyakrabban vezető okok, hogy hogyan ismerje fel és kezelje a kritikus állapotú gyermekeket. European Paediatric Advanced Life Support (EPALS) Provider képzés – Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban képzés 


A tanfolyam célja: A képzés során a hallgatók részletesen megismerhetik a kritikus állapotok felismerésében használt ABCDE rendszert, a kritikus állapotú csecsemők és gyermekek sürgősségi kezelésének alapelveit. Készségszinten elsajátítják az újraélesztés során használt manuális technikákat (mellkaskompresszió, maszkos-ballonos lélegeztetés, egyszerű és szupraglottikus légútbiztosítási technikák, intraosszeális eszköz használat, defibrillálás). Megismerik és számos szituációs gyakorlat során alkalmazzák az emelt szintű újraélesztés protokollját mind csecsemő- és gyermekkorban, mind újszülöttek esetében. Betekintést kapnak a traumás gyermeksérült ellátási elveibe, gyakorolják az ellátásukhoz szükséges készségeket. A szimulációs gyakorlatok során ellátnak csapatvezetői feladatokat, valamint a csapat tagjaként is gyakorolhatnak, mely gyakorlatok során külön hangsúlyt kap a nem technikai készségek alkalmazása. A kurzus hatékonysága érdekében a kurzus előtt kötelezően el kell végezni az e-learning tanfolyamot, és sikeresen ki kell tölteni a kurzus előtti tesztet. Ezen tananyagok és teszt angol nyelvűek, az angol nyelv szövegértési ismerete így elengedhetetlen a kurzus elvégzéséhez.

A képzésben való részvétel előfeltétele: minimum egészségügyi szakdolgozói végzettség, de elsősorban főiskolai vagy egyetemi végzettségű szakdolgozó, illetve orvos; az orvostanhallgatók közül minimum VI. éves orvostanhallgató vagy mentőtiszti/diplomás ápolói képzés IV. éves hallgató.

Célcsoport:
Olyan gyermekekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók (főként orvosok, mentőtisztek, illetve kiemelt feladatokat is ellátó szakdolgozók), akik napi munkájuk során rendszeresen kerülnek sürgősségi helyzetbe, végeznek újraélesztést (mentő dolgozók, gyermeksürgősségi- vagy gyermekintenzív osztályon dolgozók, egyes egyéb területen dolgozó gyermekgyógyászok). Olyan felnőtt sürgősségi- vagy intenzív osztályos ellátók, akik időnként gyermekellátásban is részt vesznek. Egészségügyi felsőfokú képzés alatt álló hallgatókat abban az esetben tudunk fogadni, amennyiben képzésük végzős évében járnak és rendszeresen részt vesznek sürgősségi ellátásban a mindennapokban. 

A képzés időtartama:
2 nap, 2 x 10 óra
 

A képzés díja:
br. 180.000 Ft/fő
 

Tananyag: A kurzus tananyaga a European Resuscitation Council e-learning rendszeréből érhető el, és angol nyelven áll rendelkezésre. A kurzuson azonban mind az elméleti-, mind a gyakorlati oktatás és a vizsga is magyar nyelven történik. 

Vizsga:
A tanfolyamon az oktatók folyamatos értékeléssel, a gyakorlatokon történő aktív részvételt és a legfontosabb készségek elsajátítását ellenőrzik.  Ez képezi a tanfolyam sikeres elvégzésének alapját, formális vizsgára (teszt vagy szóbeli vizsga) nem kerül sor.  

A megszerzett oklevél érvényességi ideje: Az oklevél az ERC oktatási rendszerén belül 3 évig érvényes. Külföldi elfogadásával kapcsolatban érdeklődjön a célországban, országonként eltérő lehet.
(Külön kérésre kiállítunk egy magyar nyelvű tanúsítványt is, de ez csak opcionális lehetőség. Ha az ERC hivatalos oklevelén kívül feltétlenül szükséges, kérjük csak abban az esetben kérjék ezt a tanúsítványt, mert ennek kiállítása jelentős környezeti és adminisztratív terhet is jelent.)

Támogatási kérelmek leadási határideje (nem a jelentkezési határidő!):
kurzus: EPALS 2024.09.12-13. határidő: 2024.07.12.
kurzus: EPALS 2024.10.19-20.  határidő: 2024.08.19. 
kurzus: EPALS 2024.11.23-24. határidő: 2024.09.23. 

Az MRT tanfolyamért felelős munkatársa:
Dr. Hauser Balázs - bhauser1@gmail.comTanfolyam összefoglaló

A Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban (EPALS Provider) képzés időtartama: 20 óra

A Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban (EPALS Provider) képzés regisztrációs díja: br. 180000 Ft

A Magyar Resuscitatiós Társaság Emeltszintű újraélesztés gyermekkorban (EPALS Provider) képzés felelős munkatársa:
Dr. Hauser Balázs
e-mail: bhauser1@gmail.com


Tanfolyam összefoglaló

Tanfolyam időtartama: 20 óra

Tanfolyam regisztrációs díja: 180000 Ft*

* Bruttó összeg.

Tanfolyam időpontok:
Tanfolyamért felelős munkatárs:

Dr. Hauser Balázs

E-mail: bhauser1@gmail.com

Kérdése van?

Írjon nekünk most!

Kérdés küldése

Támogatás igénylés

A Magyar Resuscitatios Társaság (MRT) kiemelt célja az újraélesztés oktatásának támogatása. Ennek érdekében a rendelkezésre álló források figyelembevételével lehetővé teszi az újraélesztés tárgyhoz kapcsolódó oktatásokon, tanfolyamokon részt venni kívánó egészségügyi dolgozók részére a tanfolyamok részvételi díjának és/vagy egyéb, ennek kapcsán felmerülő költségeknek meghatározott részét érintő támogatás megszerzését.

Támogatás igénylése