Hírek

MRT webináriumok 2024. tavasz
2024.02.14.

Kedves Érdeklődők!

2024. február 12-én megtartottuk IV. MRT webináriumunkat, mely során a gyermekkori és iskolai BLS oktatás lehetőségeit jártuk körül. 
A webinárium YouTube fatornánkon visszanézhető: https://www.youtube.com/watch?v=YDW-TVBzBGY&t=19s


Következő webináriumunkat a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálattal közösen tartjuk 2024. március 5-én, 17:00-18:00 között Zoom-on. Téma: A gyermesújraélesztés aktuális kérdései
Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: https://semmelweis.zoom.us/webinar/register/WN_KDwLLgmkRiGylwVvHXzCbg 

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Bővebben

ALS/EPALS Instruktor Nap 2024
2024.02.14.

Elindítottuk 2024-es kurzus évadunkat az ALS/EPALS Instruktor Nap megtartásával. Csapatépítés mellett instruktoraink gyakorolták a helyes visszajelzés adását a pozitív oktatói környezet megtartásával.

Kiosztásra kerültek továbbá a Prima Resuscitatorum és MRT Segítő Kéz díjak is.

Prima Resuscitatorum Díjban részesültek: Baranyi Krisztina, Csordás Katalin, Válint Andrea
MRT Segítő Kéz Díjat kaptak: Gaál Ildikó, Haja Attila

A díjazottaknak gratulálunk!
Bővebben

Társaságunk a Kossuth Rádióban
2023.10.07.

A Kossuth Rádió Délelőtt c. műsorában október 5-én 10:37:45-től az alapszintű újraélesztés fontosságáról és annak oktatásáról volt szó. Társaságunk nevében Mátyus Péter szólalt meg kiemelve az alapszintű újraélesztés legfontosabb lépéseit.

A műsor az alábbi linken visszahallgatható:
radio-lejatszo-kossuthBővebben

Új kurzussal bővül az MRT kurzusainak tárháza
2023.09.12.

Örömmel adjuk hírül, hogy az MRT kurzusai új képzéssel bővülnek! Végre elérhető Magyarországon az ERC egy napos újszülött reszuszcitációs kurzusaaz NLS!

Várjuk a szülőszobai ellátásban dolgozó egészségügyi szakembereket: csecsemős nővéreket, rezidenseket, gyermekgyógyászokat, neonatológusokat! Az első két alkalmat angol nyelven tartjuk 2024.04.11-én és 04-12-én. Szeretettel várjuk a jelentkezőket!

Részletek és jelentkezés: 
https://www.reanimatio.hu/course/33

Bővebben

Groupama Életmentő Program
2023.09.12.

Ma Magyarországon durván 24-25000 kórházon kívüli keringésmegállás történik évente. Ez egy olyan állapot, mely sok esetben akár visszafordítható is lehet, ha ennek ellátása időben, pár percen belül megkezdődik.
Kb. 5 perc elteltével, amennyiben semmi nem történik a pácienssel, súlyos, maradandó károsodások alakulhatnak ki és jelentősen romlik a túlélés esélye. Mivel kórházon kívüli megállásról van szó, ezért extrém ritka, hogy egészségügyi személyzet a közelben van, ezért fontos ilyenkor a lakosság, a laikusok gyors közbelépése, a keringésmegállás felismerése, a mentő hívása és az alapszintű újraélesztés gyors megkezdése.
Sajnos azonban - a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján - ma Magyarországon az ilyen eseteknek csupán 40%-ban történik a szemtanúk által megkezdett ellátás, mielőtt a mentő megérkezik. 
A Magyar Resuscitatiós Társaság ezért nagyon fontosnak tartja, hogy minél szélesebb körben terjessze ennek fontosságát és minden alkalmat megragadunk, hogy képezzük a nem egészségügyi személyeket is. Ezért csatlakoztunk a Groupama Életmentő Programjához, melynek idén a szakmai hátterét biztosítjuk.

Az Életmentő Programról további információ az alábbi linken található: https://www.groupama.hu/hu/eletmentok-program-kampany.html  
Az Életmentő Program tréningjeihez kapcsolódó ismeretanyag honlapunkon, az  Újraélesztés Mindenkinek fül alatt érhető el.

Bővebben

Elsősegélynyújtás Világnapja - flashmob a Városligetben
2023.09.11.

Szeptember második szombatja az Elsősegélynyújtás Világnapja. Ennek alkalmából a mai napon egy flashmob keretén belül több mint 100 Groupama dolgozóval gyakoroltuk az alapszintű újraélesztést a Városligetben. 

Tudósítás a Kossuth Rádióban, a Napközben c. műsorban: https://mediaklikk.hu/musor/napkozben (2023.09.11. 10:40-től)
Tudósítás az ATV Híradóban: https://www.atv.hu/videok/embed/543412 (17:20-tól)

Ezzel a programmal becsatlakoztunk a Groupama Életmentő Programba, melynek idén Társaságunk biztosítja a szakmai hátterét: https://www.groupama.hu/hu/eletmentok-program-kampany.htmlBővebben

"Young ERC" tudományos mesterkurzus
2023.09.08.

2023. szeptember 1-én indult a fiatal, újraélesztés tudományában elhivatott kutatók mesterkurzusa az Európai Újraélesztési Tanács (European Resuscitation Council - ERC) szervezésében. A 20 résztvevőt 200 jelentkezőből választották ki. Idén először magyar résztvevője is van a kurzusnak dr. Szvath Petra, a Magyar Resuscitatiós Társaság Tudományos Bizottságának fiatal tagja személyében. Sok sikert kívánunk a kurzus elvégzéséhez!

További információ a mesterkurzusról: https://www.erc.edu/projects/young-erc
Bővebben

Az MRT éves Közgyűlése - 2023
2023.06.30.

Kedves Tagjaink!

2023. 07.03-án 18:00-kor tartjuk Társaságunk éves közgyűlését, melyre minden Tagtársat szeretettel várunk. A közgyűlés online kerül megtartásra.

A közgyűlés napirendi pontjai:
1. A Magyar Resuscitatiós Társaság elmúlt 1 évben végzett tevékenységének beszámolója
2. A Magyar Resuscitatiós Társaság 2022. évi pénzügyi beszámolója

A közgyűlés HELYSZÍNE: online, a részvételhez szükséges linket a közgyűlés előtti napon küldjük meg.
Kérjük, hogy 2023.06.30-ig jelezzen vissza részvételi szándékáról az office@reanimatio.com e-mail címre.

Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen lenne, azt ugyanezen napon, 18:10-kor megismételjük. A megismételt közgyűlés a megjelent egyesületi tagok számára tekintet nélkül határozatképes.


Üdvözlettel
Liptai Ágnes és Kovács Enikő


Bővebben

A Magyar Resuscitatiós Társaság a közösségi médiában
2023.06.27.

Kedves Látogatóink!

A Magyar Resuscitatiós Társaság is megtalálható már a közösségi médiában. 

Facebook oldalunkon naprakész információt nyújtunk mindennapi tevékenységeinkről, illetve számos szakmai anyag is elérhető laikus elláttók és egészségügyi dolgozók részére egyaránt:
https://www.facebook.com/MagyarResuscitatiosTarsasag

Lassan közel egy éve indítottuk YouTube csatornánkat, ahol megtekinthető többek közt oktató-videónk az alapszintű újraélesztésről, valamint visszanézhetőek webináriumaink is:
https://www.youtube.com/@magyarresuscitatiostarsasa6324

Instagram fiókunk pedig reanimatio_hun néven érhető el. 

Kövessetek minket!
Bővebben

European Resuscitation Council 2023 Évi kongresszusa
2023.06.19.

A European Resuscitation Council (ERC - Európai Újraélesztési Tanács) idei kongresszusa 2023. november 2-4. között kerül megrendezésre Barcelonában. 
Június 19-23. közti regisztráció esetén 10% kedvezmény érhető el a regisztrációs díjból. 
Bővebben

Mátyus Péter BLS instruktorunk a Kossuth Rádióban
2023.06.19.

Alapszintű újraélesztés (BLS) instruktorunk a Kossuth Rádióban adott interjút a Napközben című műsorban, ahol bemutatta többek közt a helyes alapszintű újraélesztés lépéseit. 
Az alapszintű újraélesztés egyszerű, mellyel bárki menthet életet!

A műsor az alábbi linken keresztül hallgatható vissza:
https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2023/06/15/napkozben-nemreg-egy-nehany-napja-kihelyezett-de...
Bővebben

ERC Kongresszus 2018
2018.08.13.

2018-ban a European Resuscitation Council kongresszusa Bolognában kerül megrendezésre. A kongresszusról, tudományos programokról, regisztrációról és egyéb kérdésekben az alábbi linken találhat információt: http://www.resuscitation2018.eu/en/home/

Bővebben

Szív City - egy életmentő alkalmazás!
2017.12.07.

Örömmel jelentjük be, hogy a Szív City applikáció, melynek kifejlesztésében a Magyar Resusicitatiós Társaság is részt vett a "Nekem szól! Egészségértés Díj 2017 pályázatán a Társadalmi szerveztek kategória arany fokozatú díját nyerte el. Az életmentők száma napról napra nő, töltsd le Te is!
http://szivcity.hu/


Bővebben

Kurzusjelentkezés menete
2017.11.27.

Kurzusainkra a tanfolyamnaptárban kiválasztott időpontra kattintva, vagy a kiválasztott kurzustípus oldalán ( http://reanimatio.hu/courses ) tud jelentkezni. A jelentkezési lapon az első mezőben válassza ki a megfelelő tanfolyami időpontot/helyszínt. Kérjük, hogy a jelentkezési lapon minden mezőt töltsön ki! A jelentkezés sikerességéről egy automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk, mely a kitöltött jelentkezési lapot tartalmazza. Amennyiben ezt megkapja, jelentkezését fogadtuk.

A tananyagot (e-tananyag, videók, egyéb segédletek, prekurzus teszt) az ERC e-learning (VLE) rendszeréből érheti majd el (a kurzus kezdése előtt kb. 1 hónappal), a jelentkezéskor megadott e-mail címével. Ekkor küldjük el a kurzus pontos helyszínét és a programot is, szintén e-mailben. Ezért nagyon fontos, hogy a jelentkezéskor MAGÁN e-mail címet adjon meg, mert nem csak a tananyag, pontos információk elküldésére használjuk majd a megadott e-mail címet, hanem a kurzus elvégzését igazoló oklevél is ezzel a címmel létrehozott fiókból lesz elérhető a továbbiakban - ezért fontos, hogy egy állandó, nem változó e-mail címmel regisztráljuk a hallgatókat. A tanfolyamok reggel 8 órakor kezdődnek, kérjük ezzel a kezdési időponttal számoljon.

A jelentkezési lap kitöltésével regisztrál kurzusunkra, a sikeres regisztráció visszaigazolásaként a kitöltött jelentkezési lapot a rendszer továbbítja az ön által megadott e-mail címre is. A kurzusregisztráció azonban csak a kurzusdíj befizetésével válik véglegessé, melyet minden hallgatónak saját felelőssége időben teljesíteni. A kurzusdíj befizetési határideje legkésőbb a kurzus kezdőnapját megelőző 42. nap, ám érdemes mielőbb befizetni a díjat, mert tanfolyamainkon gyakran túljelentkezés tapasztalható, és ebben az esetben a befizetések sorrendjében tudjuk a helyeket biztosítani. A kurzusdíjat a Magyar Resuscitatiós Társaság 11100908 - 18243424 - 36000001 (CIB Bank Zrt.) bankszámla számára kell befizetni vagy átutalni, közleményben a hallgató nevével, a kurzus típusával és dátumával.
Amennyiben költségeit egy cég/alapítvány/intézmény stb. átvállalja, kérjük, hogy a kitöltött és cégszerűen aláírt költségvállalói nyilatkozatot az office@reanimatio.com e-mail címre szkennelve küldje el. A nyilatkozat beérkezésével válik véglegessé a költségvállalóval rendelkező hallgatók regisztrációja.

Figyelem! A kurzusrészvételt lemondani legkésőbb a kurzust megelőző 28. napig lehet! Az ezen határidőn túli lemondások esetében a kurzusdíjat nem áll módunkban visszatéríteni. A kurzus előtti 28. napig van lehetőség arra is, hogy a hallgató maga helyett küldjön másik résztvevőt.Bővebben

Szimulációs csapatverseny 2017.
2017.10.20.


Szimulációs Csapatverseny 2017.     


Eredményhirdetés:
 

I. helyezett: AITK Reanimatorok (Hőgye Norbert, Fekete-Győr Alexandra, Szvath Petra, Kollányi László) Nyeremény: mind a négy csapattag díjmentesen részt vehet 1 db ALS vagy EPALS kurzuson  
   
II. helyezett: Szabadszállás mentők (Juhász József, Riczu Norbert, Szűcs Attila, Asbóth György) Nyeremény: mind a négy csapattag díjmentes regisztrációja a 2018-as MSOTKE Kongresszusra   

III. helyezett: Pancreators (Balla Kristóf, Szilágyi Norbert, Molnár Miklós, Flach István)     


Gratulálunk a csapatok teljesítményéhez! 

Bármilyen kérdés esetén kérjük, írjon a verseny@reanimatio.com e-mail címre!

Bővebben