Szakmai anyagok

Aktuális irányelvek

 

 

 

 • Az Európai Újraélesztési Társaság irányelvei COVID19-betegek ellátásához

   

 • Újraélesztés speciális körülmények között

   

 • Periarrest ritmuszavarok ellátása

   

 • Kórházi alapszintű újraélesztés

   

 • Extrakorporális keringés újraélesztés alatt

   

 • Emelt szintű újraélesztés és poszt-reszuszcitációs ellátás

   

Linkek

MRT webináriumok

A Magyar Resuscitatiós Társaság 2023-ban elindította „MRT webináriumok” szakmai fórumát, mely során évente négy alkalommal az újraélesztéssel, illetve újraélesztés oktatásával foglalkozó tudományos eredmények, irányelvek, aktualitások kerülnek megbeszélésre hazai és külföldi szakemberek által. A webináriumokra minden érdeklődőt szívesen látunk, azok időpontjáról a honlapunkon és facebook oldalunkon tájékozódhatnak. A webináriumok visszanézhetőek YouTube csatornánkon.

Korábbi webináriumok:

Szemelvények a poszt-reszuszcitációs ellátásból 2023.03.23.

Oktatásmódszertani kérdések 2023.06.07.

Tudományos vizsgálatok

A Magyar Resuscitatiós Társaság elkötelezett amellett, hogy az újraélesztés oktatásán és helyes kivitelezésének terjesztésén kívül annak tudományos hátterét is fejlessze. Részt veszünk nemzetközi vizsgálatokban, képviseljük az Európai Újraélesztési Tanács (European Resiscitation Council – ERC) irányelveit és szorosan együttműködünk az európai társasággal. Emellett saját, nemzeti szintű felméréseket is tervezünk a közeljövőben.

Az EuReCa III vizsgálat egy multicentrikus vizsgálat, melyben több mint 30 európai ország adatait gyűjtik össze és dolgozzák fel. A vizsgálat a kórházon kívüli újraélesztés epidemiológiáját és kimenetelét méri fel, keresve azokat a faktorokat, melyek a kórházon kívüli keringésmegállás kimenetelés javíthatják. Magyarország immáron második alkalommal vesz részt az EuReCa vizsgálatban. Az adatgyűjtés lezárult, ennek megvalósításában nagy szerepet játszott az Országos Mentőszolgálat, illetve minden olyan magyar kórház és intézmény, ahol kórházon kívül újraélesztett betegeket látnak el. Köszönjük a közreműködést! Az adatok feldolgozása folyamatban, amint publikussá válnak, mi is közzé tesszük azokat.

További információ a vizsgálatról itt található: EuReCa III

A vizsgálat magyarországi koordinátora: dr. Molnár Noémi